Det føles bare lettere å komme seg ut og trene om sommeren når solen skinner og været er varmt. Så snart det blir vått og kaldt kan det være vanskeligere å komme sammen for å dyrke sport. Ikke minst hvis du er en av dem som driver med sesongsport. Her finner du fire forslag til sportsgrener du kan kose deg med om vinteren og holde deg i form.

Hva med å prøve håndball?

Er du en av dem som spiller fotball om sommeren? Da kan håndball være et supert alternativ for deg når vinteren legger sitt iskalde teppe over landet. Håndball er perfekt for deg som har et godt balløye og som liker å spille på lag, og så foregår det hele inne i en hall. Du kan bruke det samme treningstøyet til håndball som du bruker til fotball – bortsett fra skoene, selvfølgelig.

Bytt ut tennisracketen med en badmintonracket

Nei, tennis er ikke det samme som badminton. Selv om begge idrettene foregår på en bane med nett og kan spilles av to eller fire personer med en racket hver, så er dette to vidt forskjellige idretter. Prøv å opprettholde sommerens tennisform med et spill badminton noen ganger i uken gjennom hele vinteren.

Løp i perfekte forhold innendørs hele vinteren

Du løper hele året, sier du. Ja, det er fint, men det er altså deilig å kunne løpe innendørs når det snør og blåser som verst. Et godt alternativ til utendørs løping om vinteren, er et godt løpebånd på et treningssenter. De aller fleste treningssentrene tilbyr mange forskjellige treningsmuligheter, hvor forskjellige treningsapparater som løpebånd alltid er en del av det faste inventaret. Hvis du bor eller jobber i områdene Follo, Ski, Ås, Son eller Drøbak, kan et treningssenter i Vestby være ideelt for både deg og hele familien. Her finner du alt som trengs for at du kan holde deg i form, inkludert personlig trener.

Hvis du heller vil prøve noe annet enn løping, så kan du jo prøve spinning. De fleste og treningssentrene har spinning på flere nivåer, og det eneste som kreves er et par spesielle spinningsko og et par gode sykkelbukser med fôr i skrittet. Med spinning oppnår du høy forbrenning og utvikler pulsen din, og er derfor en optimal vintersport for deg som vil vedlikeholde formen eller forbedre den.

Ta en tur i svømmehallen

Hvis du ikke har lyst til å melde deg inn i den lokale håndballklubben, kjøpe et par spinningsko eller en badmintonracket, så kan man jo alltids ta en liten svømmetur i svømmehallen. De fleste svømmebassengene er åpne hele vinteren, og som oftest behøver man ikke være medlem av en svømmeklubb for å trene i bassenget noen ganger i uka. Svømming er en fantastisk sport som kan praktiseres hele året, og i de kalde vintermånedene finnes det knapt noe bedre enn å avslutte treningsøkten med en deilig tur i badstua.