Vinteren er både lang, kald og mørk i Norge, og det er ikke alltid at skisporet, skøyteisen eller alpinbakken lokker. Da er det koselig med noen kreative aktiviteter innendørs, enten foran peisen på hytta eller rundt kjøkkenbordet hjemme en mørk vinterkveld.

De fleste kreative aktiviteter passer også til barn

Det skal ikke være vanskelig å finne kreative aktiviteter som passer til barn, husk på at både strikking og kunstmaling kan passe absolutt alle aldre. Det kan likevel være morsomt å utforske spennende kreative ideer til barn, da det finnes en mengde morsomme og nye materialer som kan gjøre det enklere å oppdage helt nye hobbyer og kreative aktiviteter.

Samtidig er det selvfølgelig viktig å husk på at kreativitet alltid skal være morsomt, og det finnes ingen fasitsvar når det gjelder hvilke aktiviteter som egentlig passer best til barn i forskjellige aldre. Det er faktisk også mange digitale hobbyer som kan stimulere til kreativitet, og det finnes mange fine apper som kan være både underholdende og utviklende.

Materialer som gjør det enkelt å være kreativ

Det er særlig spennende materialer som kan gi impulser til helt nye aktiviteter. Selvherdende leire og pappmache er to gode eksempler på materialer som både er enkle å jobbe med, morsomme og fleksible.

  • Selvherdende leire er, som kommer fram av navnet, en type leire som ikke må herdes i ovn. Det betyr at det er svært enkelt å lage spennende og vakre vaser, skulpturer eller lyslykter – som er klare til bruk uten alt for mye arbeid.
  • Pappmache, eller papir mache, leveres som et pulver som blandes med vann. Materialet er en blanding av papir og lim – resultatet kan formes til en mengde forskjellige ting. Dessuten kan massen farges med hobbyfarge.

Mulighetene er bokstavelig talt uendelige, og noen nye spennende materialer er kanskje det som skal til for at kreativiteten skal nå nye høyder i løpet av vinteren.