Som så mye annet, så kommer og går det trender for kjøkkeninnredning. På 70-tallet så var det veldig populært med mønstrede brune fliser på kjøkkenveggen, og firkantede skap med store flater i en skrikende farge, som for eksempel lys gul eller grønn. Skrur vi tiden fram til 90-tallet, så skulle kjøkkenet være i en naturlig trefarge, og skapene skulle enten ha utskjæringer langs enden eller glassmonter. I dag har disse trendene på mange måter utgått av motebildet, og er ikke så praktiske når vi skal lage mat. Selv om man kanskje er litt nostalgisk når det kommer til sitt egne gamle kjøkken, så er det ingen tvil om at dagens moderne kjøkken ikke bare er flotte å se på, men også utrolig funksjonelle og brukervennlige. Noen av oss kan kanskje huske de ganske slitsomme skyvedørene man hadde på kjøkkenskapene på 60 og 70-tallet, som man nærmest måtte bruke både armer og bein for å få opp. Det samme gjaldt gjerne skuffene, men bare et par tiår senere kunne man få skuffer utstyrt med skinner på siden, sånn at man enkelt kunne åpne og lukke skuffen.

Kjøkkener blir hele tiden videreutviklet med både tanke på design, men også brukervennlighet i den form at man oppfyller de ønskene som kunden har behov for.

I dag får man ikke bare kjøkken med skap og skuffer som er enkle å åpne og lukke, men som også er nesten helt lydløse. Likevel kan det for mange være like viktig med brukervennligheten, som med designet på kjøkkenet. Hvis det er på tide å sprite opp det gamle kjøkkenet, kan det være en god ide å oppdatere seg på de nyeste trendene.

3 trender man skal være oppmerksom på, før man skifter ut det gamle kjøkkenet

  • Håndtak i messing

Messing er et type metall som har kommet og gått i trendbildet de siste årene. Noen vil kanskje mene at fargen tar mye oppmerksomhet, men det kan også gi en utrolig vakker glød til både et lyst eller et mørkt kjøkken. Polert messing kan også brukes til å sammensette kjøkkenet, ved at man også for eksempel kjøper lamper med messingdetaljer, og et blandebatteri i messing. Hvis man bruker polerte messingdetaljer på en smakfull måte, kan det virkelig gi kjøkkenet et eksklusivt preg.

  • En blanding av ulike materialer

Er man av den nostalgiske typen, så er denne trenden midt i blinken. Her mikser og matcher man nemlig ulike materialer som tre, messing, marmor, betong og lignende, fra ulike stilperioder. Trenden går ut på å fusjonere disse stilene til et personlig uttrykk. Det høres kanskje litt rotete ut, men sørger man for å velge fra den samme fargepaletten, kan dette bli et utrolig stilig kjøkken med en personlig tvist.

  • Eik og andre trematerialer

Mange av oss finner mye ro og skjønnhet i naturen. Derfor har det også blitt populært med et naturlig utseende på kjøkkenet. Med skapløsninger i solid eiketre får man et naturlig og holdbart kjøkken, og treets strukturer i overflaten gir kjøkkenet liv og sjarme. Er man interessert i denne typen kjøkken så sjekk ut linken.