Vinteren byr på mange morsomme og spennende aktiviteter utendørs for store og små. Enten man er glad i en lang skitur i marka eller venter på at isen skal legge seg for å isfiske, er vinteren for mange den beste sesongen i løpet av året. For reiseglade finnes det derfor mange tilbud for vintermoro i Norge, noe det også i aller høyeste grad gjør for alle som aller helst ønsker seg til utlandet når man først har ferie.

Det er ikke bare i Norge man kan oppleve det beste av vinteren og vintersport. Alpene i Frankrike byr på spektakulær utsikt og minnerike opplevelser, mens en tur til New York for å dra på en NHL kamp kan få opp tenningen hos mange av oss.

Se New York Rangers live

Mange følger med på den amerikanske National Hockey League fra sin egen stue, men lite slår å se New York Rangers live på hjemmebane i New York. Enten dere er en familie som elsker ishockey eller du har en guttegjeng som du pleier å se kamper med, kan dette være en opplevelse for livet. Det høye tempoet og engasjementet fra publikum byr på en stemning som virkelig får opp adrenalinnivået.

Man kan blant annet få tak i billetter via hellotickets, som man kan kjøpe på forhånd og planlegge turen godt før man står klar for avreise. Slik kan man legge turen til en dato hvor en av storkampene finner sted.

Brevandring på Island

Island er et unikt land der det ligger for seg selv midt ute i det åpne havet. Den vulkanske øya har et unikt landskap med varmekilder og flere isbreer. Islands største isbre er Vatnajökull, som også er Europas nest største i areal. Brevandring på Vatnajökull byr på unike opplevelser, både når det gjelder utsikten man har foran seg og måten man ferdes på i naturen. 

Under brevandring er man på tur med en gruppe mennesker som ledes av en guide. Dette gir deg muligheten til å bli kjent med det omkringliggende området, det lokale dyrelivet og få en innføring om isbreen. Det er også mange andre isbreer på Island, men siden flere isbreer er truet av global oppvarming er det lurt å ta turen så raskt som mulig. Brevandring på Island vil være en opplevelse for livet og kan toppes med et deilig bad i en varmekilde etterpå.

Storbyferie i Europa

En ferie i en av Europas mange og flotte historiske storbyer kan være like fint om vinteren som ved enhver annen årstid. Ved å reise til en storby på vinteren unngår du de aller største folkemengdene og de ofte veldig høye temperaturene. Du kan blant annet ta med hele familien på musikal i London som kun er en liten flytur unna eller oppleve Romas rike kulturarv fra romertiden. 

I Europa venter opplevelsene enten man søker shopping, er ute etter sightseeing eller trenger en avslappende pause fra hverdagslivet. Ved å bruke smarte sparetips kan du også unne deg noen langhelger til ulike steder. Vinteren byr på mye moro i en storby, som blant annet isshow, vakre lysfestivaler og skøytegåing midt i sentrum. Det finnes et utvalg aktiviteter som kan underholde og passe for store som små.

Skiferie i Alpene

Alpene er Europas største fjellområde og strekker seg mellom totalt seks land. Populære destinasjoner for skiferie i Alpene er blant annet Chamonix og Val d’Isère i Frankrike og St. Anton i Østerrike, hvor du også kan vandre rundt i byen Innsbruck når du trenger en pause fra skiene. 

Blant de mange stedene du kan stå på ski i Alpene, vil du oppleve utsikt utenom det vanlige og naturen på sitt aller råeste. Husk alltid å ta gode forhåndsregler for å unngå skred eller andre farer. Med spisse fjelltopper så langt øyet kan se og hyggelige små byer blant bunnen av fjellene, kan en skiferie i Alpene by på mer enn bare fart og moro. Mange av stedene kan du ta med hele familien og finne aktiviteter for alle og enhver. 

Hundesledetur i Lappland

For alle som har drømt om en tur med hundeslede, har man muligheten til å oppleve utfordringen med å kjøre et eget hundespann. I Lappland finnes det et utvalg av muligheter for hundesledekjøring. Du vil lære alt du trenger å vite om huskyene og få en innføring i hvordan du kan styre ditt eget lag med all nødvendig informasjon. 

Kjenn adrenalinet pumpe mens du glir gjennom det finske landskapet og kjenner naturen på nært hold. Alt utstyr og nødvendig informasjon blir gitt i forkant av turene, og det er bare til å glede seg til en fartsfylt og spennende dag.