Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Mange nordmenn eier egen hytte på fjellet, noe som kan være gull verdt hvis man vil nyte noen avslappende vinterdager i fjellheimen. Samtidig er det også mange som har prioritert høy standard på hytta, god varme og et sunt inneklima er viktig hvis man vil kunne være lenge på hytta. Derfor er det også viktig å følge med på vinduene.

Godt isolerte vinduer kan være ekstra viktig på hytta

Hvis vi tar utgangspunkt i at hytta er varmet opp året om, er det viktig at den er godt isolert. Det finnes selvfølgelig fortsatt en god del hytter uten innlagt vann, noe som gjør det mulig å la hytta stå uoppvarmet deler av året, men for hytter med innlagt vann er frostsikring kritisk.

I tilfelle hytta befinner seg et sted der temperaturen ofte er svært lav gjennom vinteren, noe som selvfølgelig ikke er uvanlig på fjellet, er det viktig at vinduene også isolerer godt. Informasjon hos et selskap som er spesialister på montering av VELUX takvinduer, viser til at moderne vinduer fra en produsent som VELUX har betydelig bedre isolasjonsevne sammenlignet med vinduer som begynner å bli 20 eller 30 år gamle.

Gode vinduer forebygger kondens og fukt i karmer

I en vinterhytte kan det oppstå store svingninger i både temperatur og luftfuktighet i ulike rom. For eksempel kan det være at mange i familien dusjer, samtidig som en stor mengde våte klær henger til tørk. Med eldre og dårlig isolerte vinduer vil det fort kunne dannes kondens på kalde vindusglass, noe som i ytterste konsekvens kan føre til både fukt og mugg i vinduskarmene.

Et moderne og godt isolert vindu vil ikke være like kaldt på innsiden, noe som kan redusere risikoen for at det dannes kondens. Samtidig er det også lavere sannsynlighet for at det oppstår kaldras ved vinduet, noe som dessuten kan bidra til en lunere stemning.