Sengerammen er en viktig del av sengen, og har mye å si på sengens komfort. Vi har laget en enkel guide som vil ta for seg noe av det viktigste du trenger å vite om sengerammer og god nattesøvn. Denne informasjonen vil forhåpentligvis være til stor hjelp hvis du skal kjøpe en ny sengeramme.

Om sengerammen

Sengerammen har en indirekte påvirkning på søvnen og er en viktig del av sengen. Den bør helst være holdbar å ha et bra utseende. Man kan få sengerammer i mange forskjellige materialer, slik som plast, metall og tre.

Sengerammens oppgave er å ramme den viktigste delen av sengen, som er madrassen. Dette kan gjøres på flere forskjellige måter. Du kan for eksempel kjøpe en sengeramme med muligheter til oppbevaring. Dette kan blant annet være skuffer og sengehyller. Se mer på sengerammer.no.

Tips til god nattesøvn

Søvn er svært viktig for helsen. Søvnproblemer kan ha store innvirkninger på både din mentale og fysiske helse. Ifølge sovemiddel.no tilbringer vi omtrent 8 timer i sengen hver natt, så det er viktig at sengen du sover i har god komfort. Og sørg for nok søvn. En god nattesøvn starter først og fremst med en god seng, så velg en god sengeramme, i tillegg til madrasser.

Det er mange faktorer som kan føre til dårlig søvn. Men det er noen ting du kan gjøre for å sove bedre om nettene. En enkel ting du kan gjøre er å dempe lyset før leggetid. Dette gjelder også blått lys fra PC og mobil. Søvn styres i stor grad av lys. Lys påvirker kroppens indre ur som sender signaler om å stoppe produksjon av søvnhormonet melatonin. Hvis du utnytter denne kunnskapen kan du bedre søvnen. Ved og enkelt dempe å minimere belysningen den siste timen før leggetid. Dette vil hjelpe deg i stor grad med å sovne enklere om nettene.