Mange ønsker å reise med hunden sin. En hund er en god følgesvenn å ha med seg på tur, men enten du reiser innenlands eller utenlands er det noen forhåndsregler samt tips og råd som du bør ha med deg. Undersøkelser og planlegging i god tid i forveien vil gjøre det mye enklere for deg og din firbeinte venn.

Om dere skal feriere utenlands, er det spesielt viktig at du kan regler for reise med kjæledyr. Brudd på regler kan føre til ubehagelige overraskelser, og det vil vi helst unngå når vi skal på ferie. Det er ekstra mange hensyn å skulle ta når du skal reise med en hund, men det hele vil gi mange gode minner og skape et spesielt bånd mellom deg og ditt kjæledyr som varer livet ut.

Utenlandsferier og hund – Dette må du vite

Skal du feriere utenlands med hund, bør du begynne planleggingen i god tid i forveien. Det er nemlig en del som må være på plass før du kan ta med deg kjæledyret ditt over landegrensene. Aller først må du sørge for at hunden din er ID-merket og har et vaksinasjonspass med påkrevde vaksiner. Dette er spesielt viktig å ha med seg om du også vil ha med deg hunden din tilbake.

Når dette er på plass (du kan ordne det hos veterinæren), må du lese deg opp på reglene som gjelder for det landet dere skal reise til. Enkelte land kan kreve at hunden din har fått bestemte vaksiner og kurer, dette for å hindre smitte av sykdommer og parasitter.

Husk at alle dyr skal gjennom tollen når du er på vei hjem. Der vil alle de nødvendige papirene bli kontrollert. Unntaket er om du krysser Sverige kjørende i bilen din. Når du kommer hjem igjen til Norge, skal hunden din få en kur mot revens dvergbendelorm innen det har gått 120 timer. Dette kan du gjøre hos en veterinær, og dette vil du få en attest på som du må ta med deg på fremtidige reiser med hunden din.

Innenlands- og utenlandsreiser med hund – Dette bør du ta med

Veldig mange hunder er veldig reiseglade, men det er viktig at hunden din får med seg en del vante ting, slik at de får det like bra og trygt på ferie som de har det hjemme. De enkleste reisene å ta med seg hunden din på er teltturer i naturen, hytteturer eller campingferie. Skal du leie hytte eller hotell, må du huske å dobbeltsjekke at stedet er dyrevennlig.

Lurer du på hva du bør ha med deg til hunden din, kan det være en god pekepinn å tenke over hva huden din har behov for i løpet av en vanlig dag. Her kommer det noen tips til en ferievennlig pakkeliste:

  • Nok hundefôr. Dette er også noe du vil kunne kjøpe underveis, men vi anbefaler å ta med nok til selve reisen. Det finnes også store mengder naturlige tilskudd på det europeiske markedet, som kan bidra til at hunden ikke blir nervøs og at den takler selve reisen bedre. Shiimun Calm fra Bellfor, for eksempel, består av naturlige ingredienser av veldig høy kvalitet
  • Stellesaker. Selv hunder trenger noen stellesaker, men her snakker vi selvfølgelig om sjampo, børste, tannrens og eventuelle faste medisiner.
  • Reisekluter og rengjøringsspray. Dette er veldig kjekt å ha om hunden din gjør det møkkete.
  • Førstehjelpsskrin i tilfelle hunden din skulle påføre seg skader eller bli utsatt for et uhell.
  • Nødvendige papirer, som vaksinasjonskort og bevis på ID-merking.
  • Leker og tepper. Alle hunder liker å ha med seg noe som trygt og kjent hjemmefra, og leker kan gjøre hunden roligere under selve reisen.
  • Vann- og matskål.

Som du vil oppdage, er det veldig gøy å dra ut på eventyr sammen med kjæledyret ditt. Trikset er bare å planlegge i god tid i forveien, slik at alt går knirkefritt gjennom. Slik vi har nevnt her, er det litt mer som kreves for å ta med hunden utenlands, men det lar seg gjennomføre om alt er i orden.