Det finnes ferieturer som du kanskje har glemt allerede når du går av flyet – og så finnes det ferieturer som du vil huske resten av livet. En eksklusiv safari, Tanzania er en av toppdestinasjonene innen denne kategorien, kvalifiserer seg definitivt som en uforglemmelig opplevelse. Men hvorfor skal du velge Tanzania, og hvordan planlegger du en safari fra godstolen hjemme i Norge?

Tanzania – optimal beliggenhet med både savanne og eksotiske strender

Tanzania kan by på en optimal beliggenhet for både rendyrkede safarireiser og kombinasjonsreiser. Landet har kyst på østsiden av det afrikanske kontinent, og øya Zanzibar ligger nært kysten. Det betyr også at det er mulig å kombinere en safari i Tanzania med opplevelser både ved kysten og på Zanzibar med sine magiske strender. Ved å velge en spisset leverandør som Tanzania Tours, sikrer du at du kan få en skreddersydd reise.

Tanzania er et eldorado for safarientusiaster

De eksotiske strendene på Zanzibar kan friste alle og enhver, men det er viktig å ikke prøve å presse for mange opplevelser inn på kort tid. Det anbefales å sette av omtrent en uke til en komplett safari. For noen kan det høres mye ut, og det er selvfølgelig mulig å få en liten smakebit på kortere tid, men med en uke til rådighet vil du få full uttelling av reisen.

Tanzania kan by på en rekke forskjellige naturreservater, og det er selvfølgelig mulig å oppleve alle de «big five» – det vil si løve, leopard, bøffel, neshorn og elefant. Dessuten er denne listen egentlig basert storviltjegernes prioriteringer, og det er selvfølgelig like viktig å få med seg både giraff og andre fantastiske dyr.

Tanzania har en godt utbygget turistindustri, noe som også legger til rette for både kompetente guider, godt utstyrte safarikjøretøy og selvfølgelig overnattingsalternativer i alle komfort- og prisklasser. Kanskje er det på tide å begynne å drømme om den store safarireisen?