Det er få ting som kan slå en ordentlig god dyne. Utover det å sove i en skikkelig seng, så er dynen kanskje like viktig når det kommer til å ha en god natts søvn.

 

Ting man skal tenke over før man kjøper en ny dyne

 

  • Tykkelse på dynen: Tykkelsen på dynen kan være avgjørende for om man fryser, svetter eller har en fin temperatur natten igjennom. Om sommeren bør man ha en tynn sommerdyne, og våren og vinteren bør man investere i en mellomtykk dyne, og om vinteren bør man gå for en skikkelig tykk vinterdyne. En ordentlig dyne om vinteren kan faktisk spare brukeren for penger, ved at skru ned for varmen.

 

  • Størrelsen på dynen: Før man kjøper en ny dyne så kan det være smart og tenke over hvilken størrelse man ønsker. Har man en sengepartner som har lett for å våkne kan det være lurt å kjøpe to enkeltdyner fremfor en dobbeldyne.

 

  • Fyllet i dynen: Mange billige dyner blir i dag fylt med kunstig mikrofiber. Dette fyllet er billig, men har en tendens til å ikke være i like god kvalitet som dyner med naturfyll. Denne typen fyll er typisk laget av moskusdun, andedun og gåsedun. En ordentlig kvalitetsdyne klumper seg ikke under vask. Det kan også være en stor fordel investere i en allergivennlig dyne, som er sertifisert. Da skal stoffet dynen er trukket i, være uten noen form for kjemikalier, mikroorganismer og virus.

 

  • Prisen: Som med de fleste andre ting, så får man den kvaliteten man betaler for. Noen kan kanskje ikke se grunnen til at man skal betale flere tusen for en dyne, men man kan også se på det som en god investering. En god dyne kan man ha i mange år, og ettersom man gjennomsnittlig tilbringer 7-8 timer i sengen hver dag så vil den også gi brukeren glede hver eneste dag.