Selv om det finnes flotte designhoteller rundt om i verden, noen steder kan det til og med være mulig å få med seg litt bad innredning inspirasjon, så lengter de aller fleste før eller senere hjem til sitt eget bad. Eller sånn burde det i hvert fall være – det heter tross alt borte bra, men hjemme best.

Komplett oppussing, nye møbler eller bare noen tilbehør?

Hvis du føler at badet ikke er best mulig som det er i dag, da kan det være smart å begynne med å hente litt baderominspirasjon fra forskjellige nettsider og kataloger. Det er ikke nødvendig å kopiere en stil, og det kan godt være at du ikke trenger å endre på så mye, men ved å starte bredt får man også noen impulser som man ellers hadde gått glipp av. Bruk tid på denne fasen med å utforske inspirasjon, baderom kan være så mye mer enn hvite og grå fliser.

Det er enklere å velge hvilke konkrete tiltak som er riktige når du allerede vet omtrent hva målet er. I noen tilfeller kan det være nødvendig å pusse opp baderommet fra bunnen av, det gjelder særlig hvis det begynner å nærme seg slutten av den tekniske levetiden, i andre tilfeller er det kanskje nok med svært enkle grep.

Det er mulig å bytte innredning uten å endre hele badet

Det er mange som kvier seg for å i det hele tatt endre noe på badet, gitt kostnadene man ser for seg. Komplett oppussing er selvfølgelig kostbart, men hvis man for eksempel bare ønsker å skifte ut servantskap og innredning så trenger det ikke å koste en formue. Det samme gjelder for dusjkabinett, som er en løsning som også kan gi eldre bad flere ekstra leveår, og oppgradering av badekar eller dusjgarnityr. Det er bare fantasien som setter grenser!