Under Corona krisen tilbringer vi alle sammen flere timer enn normalt, bak husets fire vegger. Vi har derfor massevis av tid, til å gå i gang med små oppussingsprosjekter, og finne nye løsninger til innretningen. For inspirasjon til hvordan du skaper et personlig og unikt hjem, les med her. 

 

Bruk tiden hjemme til noe fornuftig

Når vi plutselig skal tilbringe mange timer sammen hjemme, så kan det være man får et behov for å re-innrette noen rom. Det kan være det er av praktisk grunner, eller det kan være fordi man har bruk for at det skjer noe nytt. Hvorfor ikke bruke de mange timene hjemme, til å få skapt et nytt, og mer personlig hjem? Hvordan man har det rundt seg, kan nemlig ha stor effekt på hvordan man trives, og hvordan humøret arter seg. Hvis du likevel er hjemme størstedelen av tiden, og har tiden til det, så hvorfor ikke gå i gang med det samme?

 

Overvei dine behov

Mange av oss har i den seneste tiden fått bruk for å flytte arbeidsplassen inn i privaten. Hjemmekontoret kan derfor være et godt sted å starte ny innredningen. Hvis du bor i en leilighet, hvor det ikke er så mye plass, kan det være en god ide at du inndeler et rom. På den måten kan du få en avskjermet arbeidsplass i stuen. Innrett arbeidsplassen med inspirerende plakater, eller en flott grønn plante. Det er også en ide at du prøver å ha orden i sakene, og skaper oversikt over arbeidsoppgavene.

Når hjemmekontoret er på plass, så er det på tide med en ommøblering av stuen. Faktisk er det ikke alltid det skal så mye til, før du har skapt et helt nytt rom, med mye mer personlighet enn før. Mange opplever, at hvis de deler rommene inn i soner, så skaper det et følelsen av et større rom. Det kan også være en god ide med litt farge inn i rommet. Du kan male en vegg i en lys rosa farge, eller kanskje et mønstrete tapet vil gi stuen helt nytt look? Mulighetene er mange, du behøver ikke å være fargeforskrekket, når det kun er en enkelt vegg.

 

Finn gull i gamle saker

Det kan være en god ide, at du benytte muligheten til å få ryddet opp i kjelleren, eller på loftet. Mens du er i gang, så prøv å kikke de gamle sakene igjennom med nye øyne. Kanskje det er noen ting som kan få nytt liv i stuen, når nå veggen er malt i en ny farge. Hva med den gamle stolen, kunne den få et helt nytt liv med nytt stoff? Noen ganger kan det selvfølgelig være nødvendig å kjøpe noe nytt, for å få det hjemmet man ønsker seg. Her kan du undersøke muligheten for å finansiere eventuelle nye innkjøp, gjennom å låne penger. Et låneeksempel kan være, at hvis du låner 100.000 kr med nedbetaling på 24 måneder, så kan du få en effektiv rente på 16,5%. Det betyr at kostnaden på dette lånet vil være 16.682 kr, altså med en tilbakebetaling på 116.682 kr. Du kan benytte deg av en online sammenliknings tjeneste, for å finne det lånet som passer best til deg, og behovet ditt.