Nytt år, nye muligheter er det mange som sier. Likevel så er det mange som sliter med treningsmotivasjonen. De fleste av oss har en travel hverdag, og trening er en av de gjøremålene som ofte blir nedprioritert til fordel for jobb, kjøring og henting av barn og annet.

3 måter man kan få treningsmotivasjon på

 

  • Finn ut av hva det er som motiverer en

Motivasjon kan komme i mange former. Kanskje man vil gå ned i vekt sånn at man passer de gamle buksene igjen, eller kanskje det er noen du ønsker å motbevise. Uansett, så er det en god ide å finne ut av hva som motiverer en til å finne fram treningstøyet og komme seg avgårde. Når man trener uten et mål kan det være vanskelig å holde motivasjonen oppe. Målet kan være så enkelt at man for eksempel bare vil unngå å ha en stiv rygg. Allerede der har man en grunn til å komme seg opp av sofaen.

 

  • Lag en plan

Det kan være ganske demotiverende å komme i gang med treningen uten å ha en bestemt plan for hva man ønsker å trene. Finn ut av hvilken trening en selv synes er gøy. Kanskje det er å løpe, sykle, eller styrketrene. Med en plan vil man også kunne se den utviklingen treningen gir.

Trener man hjemme så sørg for å utstyr som man synes det er gøy å bruke. Det kan være alt fra en rokkering til kettlebells.

Sliter man med å finne ut av hva man ønsker å trene så kan det være smart å kontakte en personlig trener eller prøve litt forskjellig.

 

  • Finn ut av hva som får deg opp i gir

Dette kan være mange ting, men for de fleste så hjelper det med motiverende musikk. Dette kan være alt fra rap, hip hop, metall og rock til elektronika.