Det å kjøpe ny bil kan være både en slitsom prosess og en kostbar affære. Markedet flommer over av biler til salgs, både brukte og nye. Bruktbilkjøp er det mest risikobetonte av dem. Her kan du både gjøre et kupp, og få kjøpt katta i sekken.

En måte å sørge for at risikoen for et dårlig bilkjøp blir minimert, er å kjøpe bil på bilauksjon. Ikke det at dette i seg selv er en garanti, men hvis du har lest deg opp på biltypen som du ønsker, slik at du vet hvilke feil som er utbrett, og hva normal bruktbilpris er på de ulike årsmodellene kan du spotte gode tilbud når de dukker opp.

Hemmeligheten er å komme godt forberedt og være tålmodig. Du må være forberedt på å gå fra auksjonen uten bil hvis du skal sikre deg et kupp. Gå gjerne på auksjoner som har litt lite antall besøkene, eller velg deg ut en biltype som ikke er blant de største favorittene på markedet. Da er sjansen størst for å gjøre et kupp.

Et annet råd er å holde deg unne de eldste modellene, da disse ofte har vært prøvd solgt før via andre kanaler uten hell, og risikoen for skulte feil og mangler er størst.

Nyere bruktbiler kan ofte være biler som selges på tvangsauksjon selv om dette ikke blir opplyst på auksjonen. Da blir bilen ofte solgt uten minstepris, eller med meget lav minstepris. På denne type biler kan du virkelig gjøre et kupp. Det er verdt å legge merke til at eventuell gjeld på bilen blir slettet når de blir solgt på denne måten.

Det kan også være særs lurt å ha ordnet finansiering på forhånd selv om mange auksjonshus tilbyr finansiering på stedet. Har du finansiering klar er du forberedt til å slå til på kort varsel om det rette tilbudet skulle dukke opp.

Finansiering til betingelser som Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr. Kan innhentes på primebanks.org .