Hverdagen kan fort bli ensformig med jobb og daglige rutiner. Det kan derfor være ekstra fint å av og til kunne ta seg en skikkelig helg og finne på noe litt utenom det vanlige. Man trenger derimot ikke å ta en uke fri og reise til sydlige strøk for at man skal få en opplevelsesrik tur. Det finnes nemlig en rekke turer som kan gjennomføres på en helg, samtidig som det finnes en mengde ting man kan finne på i Norge. Landet vårt er rikt på opplevelser, både naturopplevelser for de som er glad i friluftsliv og en rekke innendørsaktiviteter og steder man kan besøke i nærheten av der man bor.

 

Opplevelser for matelskeren

Flere av landets byer har restauranter, hoteller og bryggerier hvor man kan booke seg plass på alt fra ølbryggingskurs og vinsmaking, til kurs for hvordan man lager egne pølser.  Er man glad i mat og drikke kan dette være en utrolig morsom, velsmakende og lærerik opplevelse å bruke helgen på.

 

Spaopphold for en ekstra avslappende helg

Er man litt ekstra sliten etter en uke på jobb kan et helgeopphold på et av Norges luksuriøse spahoteller være nettopp det man trenger. Her kan man for eksempel velge å ta en weekendtur, og samtidig kombinere spaoppholdet med en oppdagelsestur i byen man velger å reise til. Skal man til hovedstaden kan man blant annet velge mellom de kjente spahotellene The Well, THE THIEF eller Artesia Spa Grand Hotel for å nevne de mest kjente.

 

Utendørsaktiviteter for friluftsliventusiaster

 

Det kommer neppe som en overraskelse at Norge har et enormt utvalg av utendørsaktiviteter å velge mellom. Man trenger derimot ikke å reise langt ut på Hardangervidda for å oppleve spesielle naturopplevelser. Flere av Norges storbyer kan tilby aktiviteter som kajakkturer, klatresentre og aktivitetsparker, eller RIB-safari på fjorden om man ønsker litt ekstra spenning.