Uansett om man jobber i en dagligvarebutikk eller på et bilverksted så er kundeservice viktig. Som kunde ønsker man å bli behandlet med respekt samtidig som man får hjelp til det man lurer på. Måten bedrifter utøver kundeservice på kan variere stort, men hos strømleverandøren GNP Energy så er god kundeservice viktig. Bedriften har ambisjoner om å være best på kundeservice, og besvarer derfor henvendelser via e-post og telefon så hurtig som mulig.

GNP Energy er en seriøs utfordrer til de store strømselskapene i Norge, og har også blitt kåret til Gasellevinner i 2017. Selskapet er i god vekst, og har blant annet kontorer i Sverige, Finland, Danmark, så vel som Norge. Ønsker man å lære mer om bedriften så kan man besøke GNP Energy her.

De har også en YouTube-kanal hvor man kan se videoer om hvordan GNP Energy tilbyr strøm til sine kunder. Sjekk ut GNP Energy på YouTube for å se den.

Strøm er ikke bare strøm

Når man skal velge strømleverandør så er det flere ting man bør tenke over. Behovet for strøm kan nemlig variere hos mange. De fleste strømselskaper tilbyr pakkeløsninger til både hus, leilighet og hytte sånn at man kan finne den løsningen som passer best til ens behov. Dessuten kan man velge mellom spotpris, fastpris og variabelpris. De fleste baserer dette valget på hva de er komfortabel med. Ønsker man en forutsigbar strømfaktura så kan det være smart å velge fastpris. Har man en økonomi som tillater variasjon i prisen så kan spotpris være en god ide. Med en variabelpris så er det strømleverandøren som setter prisen på strømmen. Denne kan også variere, men dette blir det selvfølgelig varslet om i god tid. Hva som passer best til ens økonomi og forbruk kan i stor grad variere og derfor kan det være en god ide å sammenligne de forskjellige tilbudene.