Uansett om du er hjemme og skal til skole og jobb en vanlig hverdag, skal på en helgetur til hytta eller på flere måneders jordomseiling – god orden gjør forberedelser og pakking enklere. Å faktisk være nøye med å merke klær, sko og tilbehør gjør det også mye enklere å holde orden.

Gjør det til en vane å merke nytt tøy

Det er superenkelt å merke nyinnkjøpt tøy hvis du har noen gode navnemerker, strykemerker og en merkepenn lett tilgjengelig. Du kan enkelt bestille en mengde forskjellige merker på www.ikastetikett.no, og ha disse lett tilgjengelig slik at du alltid er forberedt.

Hvis du glemmer å merke et nytt klesplagg, er risikoen stor at det blir borte første dagen i barnehagen. Noen ganger føles det i hvert fall slik, og de fleste barneforeldre kan være enige i at garderoben i barnehagen spiser både sokker og votter.

Pass på at alt har sin plass i gangen, i garderoben og på badet

I de aller fleste hjem finnes det mange «diverse-bokser» og skuffer med mye rart i. Det kan være enkelt å bare raske ned alt som ligger på kjøkkenbenken i en skuff, men over tid blir det nesten umulig å finne det du er på jakt etter.

Det finnes ingen enkle løsninger på denne utfordringen, og det sendes tross alt en rekke forskjellige TV-programmer med tema rydding og organisering. Noen ganger er det nødvendig med skippertak, for å få en helt ny start i forskjellige skap og skuffer.

De aller fleste familier har alt for mange ting hjemme, og det er sannsynligvis mulig å kvitte seg med halvparten av alle leker, klær og småting uten at noen vil bli savnet. Gå derfor hardt til verks, og gi gjerne bort fine ting til noen som kan få glede av de. Et avsluttende tips er å klippe av eller tusje over navnelapper når klærne gis bort.