Det er mye forskjellig du må vite om en robotstøvsuger for å få det beste ut av den. Les mere her, så hjelper vi deg forhåpentligvis! Nedenfor har vi i hvert fall samlet noen gode tips som kan være hjelpsomme for deg, og som kan i tillegg gi deg noen tips om hva du bør se etter.

1. Hindringsdeteksjon

For å være sikker har hver robotstøvsuger sensorer. Men hvor effektivt fungerer sensorene? Kapasiteten til en robotstøvsuger til å oppdage gjenstander i sin vei kan bety forskjellen mellom å returnere hjem til et rent hus og en fanget robot med ødelagte kabler.

2. Klippedeteksjon

De fleste robotstøvsugere har klippesensorer for å forhindre at de faller ned trapper og andre ujevne overflater i hjemmet.

Når disse sensorene identifiserer en klippe, ber de roboten om å snu retningen, og forhindrer at den faller og bryter fra hverandre. Nesten hver robotrengjører har denne funksjonen, men den er verdt å nevne fordi den er så avgjørende. Du ønsker ikke å kjøpe en robotstøvsuger som ikke har klippesensorer.

3. Mopping

Noen robotstøvsugere er designet og produsert for å få alt rengjort på en gang, noe som betyr at de støvsuger og tørker samtidig.

Denne funksjonen er kanskje ikke nødvendig for alle, men hvis du ser deg nødt til å tørke gulvene etter støvsuging, er det definitivt noe å sjekke etter når du kjøper en robotstøvsuger.

4. Batterilevetid

En av fordelene med robotstøvsugere er at de er trådløse og kan gå store avstander. Men kjøligheten deres har en pris: Batteriene deres må lades.

Dette er vanligvis ikke et problem fordi de fleste robotstøvsugere kan rengjøre i mer enn en time før de må lades. Men bor du i et stort hus, bør du se etter en modell med lengre driftstid. Du trenger ikke å slutte å rengjøre i midten for å lade opp roboten.