Mange ulike virksomheter innenfor den norske vintersportindustrien har behov for kraftig rengjøringsutstyr. Utleie av leiligheter og hytter stiller krav til grundig vask, og andre reiselivsaktører kan ha behov for teppestøvsugere, industri støvsuger og andre maskiner. Effektiv og god rengjøring er et viktig konkurransefortrinn, og i dag finnes det maskiner som gjør jobben til en lek.

Mobile industristøvsugere og maskiner til tepperens

I noen situasjoner passer det aller best med en maskin i samme format som en «vanlig» støvsuger, det gjelder for eksempel rengjøring av leiligheter, hotellrom og lignende. Det er mulig å velge en industri støvsuger som tilbyr både høy kapasitet og et praktisk format.

Vegg til vegg-tepper er kanskje ikke spesielt populære i private hjem i 2023, men slike gulvbelegg er fortsatt attraktive for mange bedrifter. Da er det avgjørende å ha tilgang til effektive støvsugere og tepperensmaskiner, slik at teppene fremstå rene og innbydende. Det er ikke bare viktig av estetiske grunner, det handler også om å legge til rette for et godt inneklima.

Stasjonære løsninger for kontinuerlig drift

For noen industrier og virksomheter kan det være aktuelt å bruke en enda større industristøvsuger, da i form av en mer eller mindre stasjonær løsning. Slike industristøvsugere er ofte utstyrt med hjul, men samtidig er de konstruert for kontinuerlig drift. Det betyr at det er mulig å koble industristøvsugeren til for eksempel en maskin med eget avtrekk for støv.

Slike industristøvsugere passer ekstra godt til bruk i for eksempel produksjonsindustri, verksteder og lignende, men det kan også være mulig å bruke en slik maskin i ulike reiselivsvirksomheter. Til syvende og sist er det virksomhetens behov som avgjør hvilket rengjøringsutstyr som passer aller best, og det finnes ingen klare grenselinjer for hvilken type støvsugere som kan brukes til en spesifikk oppgave. Med en mengde ulike maskiner, med ulike funksjoner og egenskaper, ligger alt til rette for å skape et rent og ryddig resultat.