Det å kjøpe noe som er av skikkelig og ekte kvalitet koster, ofte så koster det mye. Men er det egentlig ikke verdt det? Om du kjøper en iPhone eller en Samsung telefon så vet du hva du får. Du kjenner til kvaliteten og den generelle forskjellen fra disse telefonene til telefoner som er billigere, men som rett og slett ikke er like bra. En iPhone kan holde i flere år, og det betyr at selv om den er dyrere, så er det billigere i lengden, om du må bytte en annen, billigere telefon annethvert år. I tillegg så er den generelle opplevelsen og nytelsen av en dyrere telefon bedre, da det har bedre funksjoner, er raskere, har bedre kamera og holder lengre.

Det gjelder for så vidt alle aspekt i livet, også for musikkinstrument. Om du går inn på Danmusikk så ser du umiddelbart hva som er av kvalitet. Cello er et godt eksempel på det, da det ikke er noe du får tak i alle musikkbutikker i Norge. Hvem produsenten er har naturligvis mye å si, og selv om man kanskje ikke kan så mye om musikk så er det klart at hvordan man lager en cello avgjør mye i forhold til hvordan den høres. Akustikken fra instrumentet er mye bedre jo bedre konstruksjonen er, i tillegg til alt utstyret som følger med naturligvis. Det er jo en grunn til at en Stradivarius fiolin kan koste flere millioner kroner. Og det er ikke bare på grunn av navnet eller ryktet, selv om det jo så klart hjelper en del. Det finnes til og med en fiolin i dag som ble laget av Antonio Stradivarius i 1721 som ble solgt i 2011 for 11 millioner euro. Men det er ganske eksepsjonelt, så klart.

Det er lett å legge merke til kvalitetsforskjell på det aller meste i livet. Det gjelder egentlig bare å være interessert nok til å finne ut av det, og å investere. Om du skal kjøpe et instrument til ditt barn, eller partner, så bør Danmusikk være det første stoppestedet i din søken!