Spesielt for de som blir foreldre for første gang, kan det være litt overveldende med alt som er nytt. Det er lett å kjøpe en masse barneklær som kanskje aldri blir brukt. Kombiner dette med venner og familie, som kjøper gaver i de minste størrelsene, så er klesskapene snart overfylte.

Det kan være lurt å heller prioritere et litt mindre utvalg av klær i god kvalitet. Da trenger det heller ikke å koste mer å kjøpe kvalitet. På nett finnes det mange forhandlere av barneklær, klikk her for bare et eksempel.

Hva trenger du egentlig til barnet?

De første månedene befinner barnet seg oftest, avhengig av sesong, enten innpakket i en vognpose eller trygt pakket inn med dyner, soveposer eller noe annet fint. Derfor er det egentlig ganske begrenset hva som er helt nødvendig å ha:

  • Bodyer og pysjer i forskjellige formater er både praktisk og komfortabelt for barnet. Husk på bleieskift, her kan det være litt individuelt hvilken type plagg man synes er mest praktisk.
  • Etter hvert er strømpebukser og enkle gensere også noe som er fint å bruke, men det er greit å holde det så enkelt som mulig.
  • Luer og votter trengs i de kalde sesongene, spesielt da spedbarn ikke er flinke til å regulere sin egen kroppstemperatur. Dette er ekstremt viktig å huske på, og barnet må alltid ha nok tilsyn for å passe på at han eller hun ikke blir for kald eller for varm.
  • Smekker og kluter er dessuten veldig fine å ha, for å ikke være nødt til å skifte body veldig mange ganger hver dag.

Med små barn i hus er det også ofte nødvendig å vaske hver dag, så selv med bare noen skift i hus er det mulig å hele tiden ha rene klær tilgjengelige. I den forbindelse kan også en tørketrommel være en veldig fornuftig investering.