Mange husker kanskje den kalde vinteren i fjor, og uansett hvor mye man prøvde så var det kaldt i noen deler av hytta, huset eller leiligheten. Uansett om man varmer opp rommene med enten fjernvarme, varmepumpe, elektrisk ovn, peis eller vedovn, så er det ofte noen rom som forblir kalde. Kanskje fordi det ikke er mulig å få varme dit på grunn av at det ikke er strømuttak, eller en annen grunn. Uansett så kan det være smart å allerede nå tenke over om man kan holde huset eller hytta varm nok i vinter. De to letteste valgene når det kommer til flyttbare ovner, er enten en oljeovn eller en gassovn.

 

Bør man velge en oljeovn eller en gassovn?

Det er et par ting man bør tenke over før man eventuelt går ut og anskaffer seg en oljeovn eller en gassovn.

 

  • Oljeovn

En oljeovn får sin varme gjennom en oljeaktig væske i noen varmeelementer som er beskyttet av solide plater i stål. Oppvarmingen er både trygg og allergivennlig, fordi termostaten sørger for at varmeelementene aldri blir skikkelig glovarme, og oppvarmingen skjer gradvis sånn at den ikke brenner støv. Oljeovner er også forholdsvis billige, man kan nemlig få de rimeligste modellene til omkring 300 kroner. De kan også koste godt over 1000 kroner, men da får man selvfølgelig flere funksjoner og større effekt. Den eneste ulempen med en oljeovn er at den krever strøm for å kunne fungere, noe som kan bli en utfordring i for eksempel uthus, hytter og garasjer.

 

  • Gassovn

Gassovner utgir en kraftig og intens varme. Den er perfekt hvis man skal varme opp større rom, raskt. Den er også ypperlig når man skal varme opp rom uten strømtilførsel sånn som en garasje eller uthus. Den er også god å bruke i rom som er dårlig isolerte. En gassovn får sin drivkraft fra en tank som inneholder gass, som enkelt kobles på gassovnen. Ulempen med en gassovn er at den kan brenne støv, noe som er uheldig for allergikere. Dessuten krever det at man kjøper inn gass, der tanken ofte er tung og vanskelig å bære. Gassovner er også forholdsvis billige, og kan fås til omkring 800 kroner.

 

Hvis man ønsker å gå til innkjøp av en gassovn kan man med fordel sjekke ut bauhaus.no. Gassovnene deres er lette og enkle å tenne. Se utvalget her.

Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med de nævnte hjemmesider i artiklen.