Norges Skiforbund Alpint og Elyte AS har inngått samarbeidsavtale knyttet til smittevern for sesongen 2020/2021.

Norges Skiforbund Alpint og Elyte AS har inngått samarbeidsavtale knyttet til smittevern for sesongen 2020/2021. FOTO: Pedro Lemos/NSF Alpint

– Vi ser på dette som en skikkelig vinn-vinn situasjon for begge parter, og tror på god gjensidig effekt av samarbeidet, sier Geir Slettvoll, salgsjef i Elyte AS.

Selskapet har inngått avtale med NSF Alpint om levering av desinfeksjonsløsninger til Norges alpinlandslag for sesongen 2020/2021.

Elyte er produsent av vannbasert, alkoholfri desinfiseringsvæske, som effektivt fjerner bakterier, virus (inkludert Covid 19) og sopp. Væsken er godkjent av Statens Legemiddelverk, produseres i Norge, og brytes ned til salt og vann etter bruk. 

– Effektivt smittevern er en forutsetning for all aktivitet slik verden er akkurat nå. Idrett er ikke akkurat noe unntak, og vi har strenge protokoller å forholde oss til slik at arrangementene kan gå som planlagt. Med Elyte får vi mulighet til å desinfisere utstyr, rom og overflater på en supereffektiv måte, og uten bruk av alkohol, sier Claus Ryste, sportssjef i NSF Alpint.

Virkestoffet i Elyte er hypoklorsyre, og dette utvikles gjennom elektrolyse av rent vann og salt. Den mest effektive måten å bruke væken på, er gjennom såkalt fogging. 

Fogging vil si at man ved hjelp av en forstøver (fogger), legger en hinne av desinfeksjonsmiddel på overflatene Når hinnen er lagt, trenger man kun å vente 1 minutt på at desinfeksjonsvæsken reagerer med omgivelsene og dreper bakterier, virus og sopp.

Metoden er svært effektiv fordi den dekker raskt store flater.

– Dette er en trygg og praktisk løsning som vi enkelt tar med oss når reiser rundt i verden på World Cup eller trening, forklarer Claus Ryste.

NSF Alpint har allerede blitt utstyrt med flere foggere, og tok i bruk disse allerede under forrige ukes WC-renn i østerriske Lech.

– Vi har utstyrt alpinlandslaget med et Elyte «travel-kit» som brukes på renn nå i vinter. I tillegg har vil det stå fast desinfiseringsutstyr i innendørstreningsanlegget «Snø» på Lørenskog. Vårt mål er selvfølgelig at alle alpinister skal ha best mulige forutsetninger for å holde seg friske og fine gjennom sesongen. Da vet vi at de sportslige resultatene også blir helt topp, sier Geir Slettvoll, salgsjef i Elyte AS.