Sommeren 2020 blir nok litt annerledes for mange. Nordmenn er blant de europeerne som reiser mest og er vant til å ta sommerferien i varmere strøk. Det blir vanskelig i år. Heldigvis finnes det vakre destinasjoner i vårt eget land.

Koronapandemien har ført til flere restriksjoner og dermed satt stopper for manges sommerplaner. For å delta i dugnaden om å stoppe smitten gjelder det å holde seg innenlands enn så lenge, da er det en fordel å vite hva Norge har å by på!

Vi nordmenn er heldige med å bo i et spennende og vakkert land med så mange forskjellige omgivelser. Vårt langstrakte land har områder med snø og is hele året, strender og svaberg i sør og en rekke andre vakre naturopplevelser. En av våre mest majestetiske landsdeler er Vestlandet.

Vakre Vestlandet

Vestlandet er kjent for sin vakre, majestetiske natur, preget av fjord, fjell, sjø og skjær. Her finner du et vilt dyreliv, både under og over vann. Blant annet finner du både sel og hval i flere områder, og du kan spotte både ulv og havørn.

Landsdelen er også kjent for å ha et fuktig klima så det lønner seg å pakke riktige klær, helst både vann- og vindtette.

Kjente fjorder

De norske fjordene er kanskje noe av det som lokker flest turister til Norge, likevel er det mange nordmenn som ikke har fått med seg disse fantastiske skaperverkene. De to mest kjente er garantert Geirangerfjorden og Sognefjorden.

Geirangerfjorden

Geirangerfjorden står på UNESCOs verdensarvliste og er kjent for å være blant verdens vakreste steder. Fjorden er omringet av fjelltopper, grønne sletter og høye fossefall, som De syv søstre, Brudesløret og Friaren.

Sognefjorden

Et av Vestlandets mest besøkte turistmål er Sognefjorden. Den er Norges lengste, stikker dypere enn 1300 meter på sitt dypeste og strekker seg fra Jotunheimen og Jostedalsbreen til den bergenske kyst.

Fjordarmen Nærøyfjorden står også på UNESCOs liste og er en av verdens best forvaltede naturområder. Også Finnafjorden, Lusterfjorden og Fjærlandsfjorden er populære fjordarmer du kan besøke.

Fjellformasjoner

Rundt Lysefjorden finner du flere flotte fjellformasjoner, blant annet Kjerag og Preikestolen, som kanskje er de mest kjente av dem. Disse er populære turdestinasjoner og trekker til seg turglade mennesker fra hele verden.

Kjerag

Granittveggen Kjerag ligger i Lysefjorden og kan bli beundret fra fjorden eller fra fjellet. Veggen strekker seg 1000 meter rett opp fra fjorden og får til og med Prekestolen til å se liten ut.

Kjeragbolten er en av grunnene til at Kjerag trekker til seg så mange turister. Dette er en stor stein som sitter fast mellom to fjellknauser, der kun de modigste av oss tør å klatre ned for et bilde utenom det vanlige.

Preikestolen

Fjellplatået Preikestolen ligger også ved Lysefjorden, og er et av Vestlandets mest kjente turistmål. Mer enn 300 000 mennesker går turen som fører dem opp til det majestetiske platået, som troner 604 meter over havet, hvert år.

Aktiviteter

Det er mange spennende aktiviteter å få med seg hvis du velger å legge ferien til Vestlandet. Når man først tar turen er det verdt å få med seg så mye som mulig. Har du ikke mulighet til å finansiere ferien med oppsparte midler, kan et alternativ være å ta opp et ferielån for å finansiere utstyr, overnatting og reise.

Fantastiske turer

Vestlandet er en magnet for turglade mennesker, med god grunn. Noen av landets mest fantastiske turruter er å finne her blant landsdeles fjell og fjorder.

Du kan blant annet ta turen opp til majestetiske fjellformasjoner som Prekestolen, Trolltunga og Kjerag, bli med en guide opp Via Ferrata Loen eller gå Jostedalsbreen om du trives best med is og snø.

Vannaktiviteter

Fjordene er fantastiske mål om du liker fisking, dykking, padling eller camping. Du kan lett finne områder der vannet er rolig, og du har mulighet til å utforske områdene som du selv ønsker.

Er du interessert i fiske, er det også verdt å ta turen til Bergen der fiskekulturen står sterkt. Utforsk fiskebryggen i Bergen og spis et godt sjømåltid med utsikt over havet, eller bli med ut på tokt med en av byens mange fiskebåter.

Festivaler

Vestlandet kan det å arrangere spennende festivaler som hvert år trekker til seg mange mennesker. Blant annet arrangerer Haugesund Den norske filmfestivalen hvert år, der det vises både internasjonale og lokale filmer av høy kvalitet.

Bergen arrangerer årlig Festspillene der de hyller kultur og kunst som teater, klassisk musikk og dans, mens er du mer interessert i mat er Gladmatfestivalen i Stavanger et arrangement du må få med deg.

Eks. nominell rente fra 6,39 % til 21,95 %. Effektiv rente fra 6,81 % til 24,4 %. Eff. rente 13,2 %, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, totalt: 262.573.