Mange nordmenn har tilgang til hytte på fjellet, og standarden på norske hytter stiger stadig. I 2022 er elektrisitet svært vanlig på hytta, noe som også legger til rette for at mange forventer samme komfort på hytta som hjemme. Det gjelder de store temaene som våtrom, oppvarming og kjøkken, men i tillegg også detaljer som nattbordslamper og annen belysning.

En funksjonell og estetisk nattbordslampe

For noen er kanskje hytta et sted der du sovner umiddelbart når hodet lander på puten, etter en lang dag i skiløypa eller bakken. Samtidig er det selvfølgelig mange som liker å kose seg med en god bok på hytta, og da er det fint med en nattbordslampe som er både funksjonell og vakker å se på.

Det finnes utrolig mange forskjellige designlamper å velge mellom på markedet, se her for noen flotte alternativer. På hytta kan det være ekstra interessant å skape kombinasjoner og kontraster. Stramme designlamper ble kanskje ikke tegnet for å passe inn i laftede norske hytter, men det er akkurat denne kontrasten som kan bli svært spennende og iøynefallende.

Kombinasjonsbelysning i kompakte hytter

Det finnes heldigvis også fortsatt mange klassiske hytter med kompakt planløsning. I en slik hytte kan det være ekstra interessant å benytte seg av en nattbordslampe som også kan ha en annen funksjon.

  • En nattbordslampe kan også gi en generell stemningsbelysning i en hytte med åpent soveloft eller hems. Her finnes det morsomme muligheter gjennom fjernstyring og dimming, hvorfor ikke la lampen dimmes opp når du kommer inn i hytta?
  • En nattbordslampe kan også være den eneste lyskilden på et mindre soverom på en hytte – det er ikke alltid nødvendig med sterk belysning i taket. I et lite rom vil en litt større nattbordslampe kunne være mer enn nok.

Avslutningsvis er det greit å huske på at det finnes få fasitsvar når det gjelder lamper og bruksområder – prøv deg frem!