Korona-pandemien setter en stopper for Ridderuka på Beitostølen i mars. – Vi er opptatt av et trygt og godt arrangement. Derfor følger vi kommunelegens råd og nasjonale føringer fra Folkehelseinstituttet, sier Anne-Kristin Wadahl, generalsekretær i Ridderrennet.

Ridderuka 2021 er avlyst. Korona-pandemien satte en stopper for årets arrangement. Generalsekretær i Foreningen Ridderrennet, Anne-Kristin Wadahl, ser nå fram mot 2022. – Da skal vi slå på stortromma. Ridderuka 2022 blir den beste noensinne, sier hun. – Foto Jan Torkel Torstensen

Årets arrangement skulle gått av stabelen 14.-21. mars, men for andre gang på rad setter korona-pandemien en effektiv stopper for det som for mange er årets høydepunkt.

– Verden og samfunnet vårt er slik akkurat nå, og vi kan dessverre ikke gjennomføre arrangementet på Beitostølen i mars. Vi har håpet i det lengste, men er egentlig ikke overrasket over styrets beslutning. Vi ønsker å ha et trygt og godt arrangement for alle. Men vi ser fremover, og vil allerede i vinter lansere nye møteplasser for å bringe deltakere nærmere hverandre de øvrige 51 ukene i året. Dette kommer vi snart tilbake til, sier Anne-Kristin Wadahl, generalsekretær i foreningen Ridderrennet.

Ridderuka er en møteplass der deltakere, ledsagere, soldater og frivillige møtes på tvers av kommunegrenser, fylkesgrenser og landegrenser. Sosialt samvær, samhold og samhandling er nøkkelord.

 – Det er i møte med andre du lærer om deg selv. Og det er i møtene mellom alle menneskene som deltar at magien oppstår, forteller Anne-Kristin.

Dersom vaksinasjonsprogrammet mot Covid-19 går etter planen lover hun å komme sterkt tilbake.

– Ridderuka 2022 skal bli den beste Ridderuka noensinne. Vi skal slå skikkelig på stortromma, jeg storgleder meg fastslår Wadahl.

Fakta Ridderuka:
– Ridderuka er verdens største vintersportsuke for syns- og bevegelseshemmede med over 400 deltakere.
– Sammen med medarrangør og frivillige er mellom 1500 og 2.000 personer involvert.
– Aktiviteter dagtid: Langrenn, alpint, skiskyting, truger, snowboard, kiting og hundespannkjøring.
– Aktiviteter kveldstid: Variert og omfattende sosialt program. 
– Deltagerne kommer vanligvis fra mellom 10-15 ulike nasjoner, og er i alderen ti år og eldre.
– Ridderuka avsluttes med det tradisjonsrike Ridderrennet. 
– Ridderrennet ble første gang arrangert i 1964, og vil arrangeres for 57. gang i 2022
– Foreningen Ridderrennet arrangerer Ridderuka i samarbeid med Forsvaret, Norges Idrettshøyskole og Beitostølen Helsesportsenter.
– Prinsesse Märtha Louise er Ridderrennets høye beskytter.