Norge har som kjent vært i union med både Danmark og Sverige. Kriger og monarkier har gjort at disse tre landene har en forholdsvis lik kultur og levesett. Men hvorfor er dette viktig i forhold til det å drive nettbutikk? Jo, ganske enkelt fordi disse tre landene ofte etterspør de samme tingene. Uansett om det er møbler eller motetøy, så foretrekker mennesker i Sverige, Norge og Danmark den samme stilen.

Slik kan man tredoble antall kunder

Fordelen ved å drive nettbutikk er mange – man slipper for å skulle betale leie for en fysisk butikk, og hyre inn ansatte til å drive butikken. Selvsagt så blir man jo nødt til å skulle leie et lager, domene og lageransatte, men dette er i mye større grad mer fleksibelt og billigere enn å drive en fysisk butikk.

Det mange ny oppstartede nettbutikker sliter med, er det å kunne selge nok til å skape et overskudd. I Norge bor det ca. 5,3 millioner mennesker, som er et relativt lavt antall på verdensbasis. Ser man over til Sverige, så er innbyggertallet på hele 10 millioner, altså i underkant av det dobbelte av Norge. Danmark har ca. 5,8 millioner innbyggere. Velger man derfor å selge til Danmark og Sverige får man et mye større marked, og sjansen er derfor betydelig større for at man får solgt flere varer.

Det er selvfølgelig et stort stykke arbeide å skulle etablere en nettbutikk i Sverige og Danmark, i hvert fall i forhold til logistikken hvis man skal sende varene i pakker eller paller. Man kan gjøre arbeidet litt enklere ved å for eksempel sammenligne prisene på forsendelsene hos Billigpakke.no. Hvis man i starten ikke ønsker å lage en fast avtale med en eller flere fraktselskaper, så er dette en smart måte å finne ut av hvilket fraktselskap det kan lønne seg og sende pakker med.