Mange nordmenn er så heldige at de har tilgang til hytte, enten på fjellet, ved sjøen eller kanskje i innlandet langt fra sivilisasjonen. Det å passe på egen hytte kan være både tidkrevende og kostbart, men samtidig er følelsen av å slappe av i solveggen ved hytta noe helt unikt. I dag er det mange hytter som bygges eller pusses opp med moderne byggematerialer og fasiliteter, men det står ikke i veien for å gi den gode rustikke hyttestemningen.

Litt tre, mye tre eller veldig mye tre?

En ekte norsk hytte skal være bygget i tre, det må man nesten bare akseptere. Det kan kanskje være innenfor å dekke noen vegger med for eksempel skifer eller stein, men tradisjonen med trehytter står sterkt. Samtidig trenger selvfølgelig ikke alle hytter være laftet, og i dag finnes det mange moderne hytter der interiøret hovedsakelig består av gipsvegger.

For å skape en kontrast mot rene og slette vegger, kan det være spennende å bruke for eksempel spilevegger eller akustikkpanel. Hos Woodup finner du flere forskjellige design som kan passe svært godt til den skandinaviske minimalistiske stilen, denne type spilevegger er et godt komplement til en mer moderne hytte. For mange kan trepanel på både vegger og tak være i overkant i 2024, da utgjør spilevegger en flott middelvei.

Gjennomtenkte løsninger og materialer som spiller på lag

Hyttelivet stiller helt unike krav til for eksempel gulv, ikke minst når det gjelder inngangspartier og andre rom med mye gangtrafikk. Det er lurt å unngå den aller mest ømfintlige parketten, et moderne og godt laminat kan være et godt alternativ. I gangen kan fliser være et svært praktisk valg, både med tanke på snø, slaps og vann.

Bruk av akustikkplater på veggene i hytta gir ikke bare flott kontrast mot slette vegger, platene kan også bidra til å skape en lun og varm stemning. Strategisk plasserte plater bidrar med demper lyder som ellers vil reflekteres mot hardere veggmaterialer, noe som også kan være med på å skape et mer rolig og avslappet innemiljø. I en liten hytte kan lyddemping være gull verdt hvis hele storfamilien er på plass samtidig. Da er det ofte noen som vil gå på ski tidlig om morgenen, og noen som vil se på skjerm til sent om kvelden. God lyddemping av vegger mellom soverom og oppholdsrom kan være en fin løsning – et eksempel på hvordan moderne byggematerialer bidrar til å skape det ultimate hytteinteriøret.