Mobilabonnementene våre kommer med stadig mer datatrafikk inkludert i abonnementet fordi datatrafikken vår øker, men likevel opplever en del av oss at den månedlige kvoten ikke strekker til.

Smartmobilene og alle appene vi har installert er konstant på nett, og en del av databruken skjer derfor i bakgrunnen uten at man kanskje tenker så mye over det.

Heldigvis er det en enkel sak å bli en mer bevisst mobildata-bruker; og det trenger ikke bety at du må bruke smarttelefonen mindre.

1. Bruk trådløst nett

Det sier seg selv, men har du tilgang på et trådløst nettverk, bør du selvfølgelig koble deg til, så bruker du ikke mobilnettet mer enn du må. Sørg for at mobilen din automatisk søker opp, og kobler seg til trådløst nett når dette er mulig.

2. Sett opp mobildata-sperre

Har du noen apper du vet bruker mer mobildata enn andre? Kanskje du like gjerne bør frata dem nettilgangen?

Noen mobilapper spiser datatrafikk til frokost, lunsj og middag. Netflix-appen bruker ganske mye data, det samme gjelder Spotify og Facebook. For å forhindre overforbruk, kan man selvfølgelig la være å bruke appene, men det krever jo en viss selvbeherskelse de mest mobilavhengige av oss kanskje ikke besitter.

Litt enklere er det kanskje bare å sette en stopper for at apper får nettilgang over mobilnettet.

På iPhone finnes en funksjon som lar deg se hvor mye data de ulike appene bruker, og her er det til og med mulig å begrense databruk til Wi-Fi per app.

3. Oppdater apper manuelt

De tre store mobiloperativsystemene har alle en funksjon for å automatisk oppdatere apper fra de respektive app-butikkene. Praktisk, men du har ingen kontroll på når nedlastingene skjer.

Sørg derfor for at du går inn i innstillingene og velger hvordan appene skal oppdateres, enten kun over Wi-Fi eller manuelt. Velger du sistnevnte, sørger du også for at du kan dobbeltsjekke hva en oppdatering inneholder før du installerer den.

I tillegg bør du sørge for at du har valgt deg et mobilabonnement som i utgangspunktet er blant de rimeligste.

Du finner billig mobilabonnement hos comper.no