Overmadrassen er en helt essensiell del av god søvn. Overmadrassen sørger for økt komfort, bedre hygiene og mindre slitasje på selve madrassen. Den fungerer som et ekstra lag med støtte slik at man kan sove natten i gjennom på en behagelig måte. De aller fleste overmadrasser har et trekk som det er mulig og vaske, noe som er viktig ettersom at vask på 60 grader er en av de tiltak som hjelper mot husstøvmiddallergi. Sover man direkte på madrassen så er det umulig og unngå at denne blir slitt. Har man en overmadrass i mellom seg selv og madrassen sørger denne for mindre slitasje. I dag finner man overmadrasser som er laget av ulikt materiale med hver sine fordeler og ulemper. De mest populære materialene er latex, skum og memoryskum. Hva man bør velge kan avhenge av flere ting, blant annet behov og pris.

Skal man velge en overmadrass i skum, latex eller memoryskum?

  • Skum

Overmadrasser i skum er forholdsvis billigere, men derav også lavere komfort.

  • Latex

Latex gir god støtte til kroppen, og sørger dessuten for å lede varme vekk fra kroppen noe som er en fordel hvis man blir veldig varm når man sover. Overmadrasser i latex har høy densitet som vil si at bæreevnen er relativt optimal både for lette og tyngre personer.

  • Memoryskum

Memoryskum er dyrere en vanlig kald skum, men den store fordelen med materialet er at den har en unik evne til å forme seg etter kroppen slik at man får optimal støtte natten i gjennom. Man skal dog være oppmerksom på at dette materialet ikke leder varmen bort fra kroppen, ettersom at den bruker kroppsvarmen til å forme seg etter kroppen.

Er man nysgjerrig og vil man vite mer om hvordan man velger den beste overmadrassen for seg og sine behov kan man lese mer om overmadrasser her.