Nordmenn elsker å reise, og det er mange som er drevne globetrottere. Samtidig er det alltid spennende å besøke et nytt sted eller et nytt land, og med gode forberedelser får du enda mer utbytte av reisen.

Søk inspirasjon på nett, slik at du får med deg alt

En reise handler om opplevelser, møter og mye inntrykk. Derfor er det smart å begynne planleggingen med en bred inspirasjonsfase. Søk på internett, bruk bedriftsportaler som den på denne siden, og hent inspirasjon fra både reiseselskaper og private bloggere.

Du trenger selvfølgelig ikke besøke hver eneste severdighet i landet eller byen du besøker, men det er trist å gå glipp av noe skikkelig spennende som kanskje bare var noen få minutter unna. Når du søker etter inspirasjon kan du også bruke de forskjellige landenes offisielle sider – enten turistinformasjon eller offisiell informasjon til besøkere som tilsvarer norway.no for Norges del.

Tenk sikkerhet og trygghet på reisen

Det er naturlig å ha sommerfugler i magen i forkant av en reise, men pass på at du ikke gruer deg for en mengde ting. Stress og uro er individuelt, og derfor vil det også være forskjellige ting som er greit å fikse i forkant av reisen.

Grunnleggende ting som reiseforsikring og reisevaksiner må være på plass før du drar til flyplassen. Å for eksempel reise til USA uten reiseforsikring kan bli en svært utrivelig og dyr opplevelse hvis du blir syk.

Planlegg reisen på en måte som er tilpasset behovet ditt for planlegging og kontroll. Noen liker å improvisere fra dag til dag, men med internett og moderne booking-løsninger er det også mulig å skreddersy en hel reise allerede hjemmefra.

Det er mye enklere å kose seg på reisen når du føler at du har forberedt deg godt. Da får du både tid og energi til opplevelsene som venter.