Høst og vinter kan være utfordrende perioder når det gjelder trening, samtidig som denne sesongen selvfølgelig også byr på fantastiske muligheter innen forskjellige vinteridretter. Kalde temperaturer og vanskelige forhold kan likevel gjøre det nødvendig å legge opp til en kombinasjon av inne- og utetrening.

Fleksibel trening avhengig av været

Det er nødvendig å tilpasse treningen til været i vintersesongen. Om sommeren er det mulig å gi seg ut på en løpetur praktisk talt uansett vær, men om vinteren kan det faktisk være både ugunstig og farlig enkelte dager. Reflekser og piggsko kan hjelpe deg en bit på veien, men husk også på at hard trening ved svært lave temperaturer kan være direkte farlig.

Da er det greit å ha noe treningsutstyr innendørs, slik at du er forberedt for en alternativ treningsøkt inne hvis det er nødvendig. Denne fleksibiliteten vil også hjelpe deg med å redusere risikoen for å hoppe over treningsøkter i løpet av vintersesongen – da du alltid har mulighet å gjennomføre den planlagte økten.

Vinteren – tiden for alternativ trening

Utøvere innen vinteridretter opplever selvfølgelig hovedsesongen sin under vinterhalvåret, men det er mange andre som fokuserer på vedlikeholdstrening under disse månedene. Samtidig er det for eksempel mange maratonløp som arrangeres allerede under de første vårmånedene, og treningen må selvfølgelig tilpasses dette.

Det er ikke alle mosjonister som har behov for en tredemølle, men løpere med ambisjoner om jevn progresjon gjennom vinteren kan vurdere en slik som komplement til løping ute. Samtidig er det viktig å huske på at alternativ trening kan være et veldig fint bidrag til å opprettholde formen gjennom vinteren.

Det aller viktigste, i hvert fall for deg som ikke er utøver på elitenivå, må være å faktisk nyte vintersesongen – med alt hva den har å by på av varierte treningsopplevelser. Det er tross alt ikke så lang tid som snøen er på bakken, benytt muligheten når den er der.