Det er mange nordmenn som drømmer om bedre plass, enten hjemme eller på hytta. Samtidig er det vanligvis både kostbart og vanskelig å utvide boligen eller fritidshuset, og da er det aktuelt å prøve å forandre på de kvadratmeter som du allerede har til rådighet. Enkle grep, som en ny trapp, ny planløsning eller møbler med flere funksjoner, kan gi deg mer litt mer plass.

Dra full nytte av rommene du allerede har

Det er kanskje særlig på hytta som det ikke er uvanlig at et rom eller to faktisk står ubrukt. Det kan for eksempel være et hemsområde eller et uinnredet loft. Kanskje er disse rommene vanskelig tilgjengelige, via en smal trapp eller luke? Da kan installasjon av en mer egnet trapp være det som skal til, se https://www.stigefabrikken.no/trapper for et bredt utvalg trapper.

I hytter er det også ofte områder på loft som har lav takhøyde, slik at de ikke er regnet med i arealmål når hytta selges. Slike kvadratmeter er på ingen måte bortkastet, det er ofte mulig å lage alt fra soveplasser til smarte oppbevaringsløsninger og plassbygde skap. Å bygge skreddersydde hyller eller skap sparer mye plass.

Et rom – mange forskjellige bruksområder

I mange tilfeller er det også mulig å bruke et og samme rom til flere forskjellige formål, så lenge som det gjøres på en smart måte. Det er viktig at det fortsatt er mulig å skille mellom de ulike bruksområdene, samtidig som du for eksempel kan gjøre om kjøkkenet til hjemmekontor på noen sekunder. Den enkleste løsningen er sannsynligvis et skap med innebygget skrivebord, som gir deg rask tilgang til pult og kontorutstyr. Det kan høres ut som en svært liten detalj, men det har mye å si i hverdagen. Husk på at økt grad av hjemmearbeid gjør det enda viktigere å kunne skille mellom arbeid og fritid.

Barnefamilier opplever også ofte utfordringer med fordelingen mellom soverom, barnerom, lekerom og en «vanlig» stue. I en ideell verden er det helt sikkert mange foreldre som skulle ha ønsket at alle leker var pent samlet på barnerommet, men det er sjelden gjennomførbart. Dessuten kan det være vanskelig å få kabalen å gå opp når barna skal få et rom med plass til leker. Da kan det være bedre å prøve å gjøre stua til et rom med mange funksjoner:

  • Det finnes en TV i de aller fleste norske stuer, selv om lineær TV ikke samler et like stort publikum som for noen år siden. Derfor bør det lages plass til TV, men den trenger kanskje ikke å være midtpunktet i rommet.
  • Det finnes mange smarte oppbevaringsløsninger som øker sannsynligheten for at leker faktisk kan samles i en del av rommet. Lekematter som enkelt kan brettes sammen er et eksempel.
  • En liten plass til lekselesing er også hyggelig når barna blir større, da er det ikke nødvendig med en egen plass til dette på barnerommet.

Fleksibilitet og utradisjonelle løsninger er stikkord – det er mulig å spare mye plass når du tenker utenfor boksen.