Vinteren kan være en utfordrende periode for mange bileiere, både når det gjelder kjøreforhold, vedlikehold og bilkostnader. Samtidig er vinteren en tid da det er ekstra viktig å følge godt med på bilen, slik at den ikke utsettes for unødvendige påkjenninger.

Ta en vintersjekk og utbedre eventuelle feil

Det er noen verksteder som tilbyr en enkel vintersjekk av bilen din, slik at du vet at de mest sentrale delene er i orden før vinteren setter inn. En slik sjekk vil også gjøre det mulig å utbedre eventuelle feil, slik at bilen er i optimal stand på vinterveiene. En vintersjekk er vanligvis relativt rimelig, og kjøp av brukte bildeler til BMW og andre merker kan gjøre reparasjoner rimeligere.

Tidlig utbedring kan dessuten spare deg for mye større kostnader senere, det gjelder for eksempel bremsesystem eller hjuloppheng.

Vask bilen godt

Det er fullt mulig å vaske bilen jevnlig gjennom vinteren, selv om du bor på et sted der termometeret vanligvis viser temperaturer godt under nullpunktet. Følg eventuelle instruksjoner fra bilprodusenten, og pass på at bilen er godt varmet opp når du vasker den. Vask er særlig viktig hvis du bor i et område der veiene saltes ofte, slik at bilen også utsettes for mye salt.

Å vaske bilen jevnlig vil definitivt være et pengesparende tiltak, i og med at vask kan forebygge kostbare skader på karosseri og lakk. Husk også på den innvendige vasken om vinteren. Et fuktig miljø kan forårsake skader, så det kan være greit å tørke opp godt med jevne mellomrom. Dessuten bør du rydde bilen slik at ikke mus søker ly blant mat, papir og andre småting.

Til slutt er det selvfølgelig greit å ha et forhold til drivstoffprisene om vinteren, for mange nordmenn handler det da om strømprisen. Det kan for eksempel lønne seg å varme opp bilen godt før du skal reise, selv om det trekker litt ekstra strøm.