Nordmenn blir alt mer interessert i vin, og det selges også mange vinkjøleskap til norske kunder hvert år. Det finnes etter hvert mange kjøleskap som er laget spesielt til kjøling og lagring av vin, og det kan være greit å sette seg inn i produktutvalget før man kjøper. Når du har orientert deg i utvalget – kjøp hos skousen.no for å få mest mulig for pengene.

Vinkjøleskap til temperering

Alle viner har en serveringstemperatur som gjør at vinen kommer til sin fulle rett, heldigvis er denne ofte angitt på flasken eller kartongen. Friske, lette hvitviner kan serveres ved kjøleskaptemperatur, men fyldigere hvitviner serveres heller ved en temperatur på omtrent 8-9 grader. Rødviner serveres helst ved en temperatur mellom 14-18 grader, avhengig av type vin.

Det finnes vanlige kjøleskap med egne temperatursoner, som gjør det mulig å justere temperaturen i en skuff til noe annet enn resten av kjøleskapet. Med et slikt kjøleskap er det mulig å kjøle vin til en passende serveringstemperatur. Likevel er det selvfølgelig begrenset plass i det vanlige kjøleskapet, med plass til noen få flasker.

Et mindre vinkjøleskap har typisk plass til fra 12 flasker og oppover, nok for de aller fleste hvis formålet er temperering før servering. Det kan være greit å sjekke hvor mange temperatursoner skapet har, i tilfelle det er ønskelig med temperering av hvitvin og rødvin samtidig.

Vinkjøleskap til lagring

Lagring av vin er en hel vitenskap. Et vinkjøleskap tilpasset lagring av vin vil typisk være en god del større enn skap kun tiltenkt temperering før servering. Dessuten er faktorer som luftfuktighet og beskyttelse mot UV-lys viktige. Husk på at naturkork vil kunne forandre seg i kontakt med tørr luft, det er derfor det er ekstra viktig at et vinkjøleskap til lagring også er i stand til å regulere luftfuktigheten. Et godt vinkjøleskap kan matche en hvilken som helst vinkjeller.