Langt den største delen av alle husene i Norge er eldre hus, og eldre hus er dessverre ikke så gode på å holde varmen som moderne hus. Dette kan bety at det kan være store forskjeller i landet når det gjelder hvor varmeregningen ser ut. Så det store spørsmålet er selvfølgelig hva du kan gjøre for å få ned varmeregningen litt. Og fugler trenger ikke varme, bare fuglene du har inne.

Vær tålmodig

Det første tipset er klart det enkleste og det kan ha størst innvirkning på regningen. Selvfølgelig er det en stor forskjell i hvordan vi alle jobber med kulden, noen er mer påvirket av kulde og skruer opp radiatorene hjemme. For de fleste er det fordelaktig å ha en genser på i stedet, hvis du har mulighet til å redusere mengden varme du bruker, vil oppvarmingsregningen selvfølgelig følge med. Bruk et teppe når du ser på filmer, men det er langt bedre å krype under et teppe med familien og se en god film.
De fleste av oss opplever først og fremst kulde, ved å oppdage at det er forkjølet. Det kan derfor være lurt å sørge for at du har varme og varme sokker, få de beste foreldrene til å strikke til hele familien. Hvis du ikke er god i kulde og derfor ikke vil vente på varmen, kan du begynne å slå av varmen i rom du ikke beveger deg så ofte i. Er det for eksempel et vaskerom, skal ikke varmen slås på her. Det finnes et mylder av andre metoder som du kan holde varmen på, og dermed vente på å slå på varmen.

Forsvinner varmen?

Som tidligere nevnt er eldre boliger dårligere til å beholde varmen, og det kan være mange grunner til det. Ofte er nyere hus bedre å holde varmen på grunn av deres bedre isolasjon, og det vil ofte være en stor oppgave å ordne isolasjonen i huset ditt. For mange er det imidlertid en skjult synder, som gjør at du brenner oftere for fuglene enn du gjør for deg selv. Hvis huset ditt har eldre vinduer, kan det være lurt å sjekke om de skal endres, vinduene er 1 lag, mye av varmen vil forlate rommet gjennom vinduene. Bytting av vinduer og dører vil resultere i lavere oppvarmingsregning, men også visuelt for huset eller leiligheten. Det kan være at du fortsatt er i de gamle gårdvinduene, slik at du fortsatt kan få dem langt, men det finnes mange muligheter som folk flest ikke vet om.

Pakk deg inn ordentlig

Pass du bestemmer deg for å pakke inn deg selv litt bedre og slå på varmen senere og slå den av litt tidligere. Det en god ide for å sørge for at det du er pakket riktig. Du må kanskje kjøpe nye tepper eller bare endre de gamle. Hvis dette er tilfelle, er det viktig å få noe av riktig kvalitet. Dette gjelder dyner, puter, sengetøy og tepper. Hvis du er usikker på hvor du skal få gjort det riktig, kan du ta en titt på Georg Jensen Damask, som leverer toppkvalitetsprodukter og vil bidra til å holde varmen litt lenger når vinteren begynner å smitte inn i oss.

Husk at du selvfølgelig også kan finne plass til å gå ned til de varme landene hvis du blir for trøtt av frostgrader i Danmark. På reseridag.no kan du få inspirasjon for din perfekte ferie til de varme landene.