Det å vedlikeholde madrassen er en viktig aktivitet hvis du ønsker å beholde den lenge, og hvis du ønsker å ligge i en ren seng.

Heldigvis så er det ikke så komplisert som det kan høres ut.

Det første du bør gjøre er å lufte madrassen godt med jevne mellomrom. En grei måte å gjøre dette på er rett og slett å la være å re opp sengen en gang iblant. Gjerne flere ganger i uka. Det blir seende litt rotete ut, men det gir god lufting av madrassen. Du kan nemlig dyrke frem et gunstig miljø for blant annet bakterier, sopp og midd inni madrassen om du hver morgen dekker den til med dyne, og aldri la den få lufte seg, ifølge Jon Anders Høntorp, senior produktutvikler hos Ekornes Beds AS.

I tillegg bør madrassen snus med jevne mellomrom. En gang i kvartalet påstår ekspertene er et greit intervall for vending av madrass. Nå er det ikke alle madrasser som kan snus, og hvis du er eier av en madrass som ikke brukes på begge sider kan det være en god ide å bruke en madrassbeskytter eller en tynn overmadrass over madrassen som både kan snus og vaskes.

Skulle uhellet være ute og du får en stygg flekk på en madrass som ikke har et avtagbart trekk finnes det løsninger på dette problemet også.

Du kan vaske madrassen med mildt såpevann, som for eksempel Zalo. Men pass på å ikke bruke for mye vann fordi da kan vannet trekke godt inn i stopningen og da tørker det svært sakte. Dette kan igjen føre til fuktighet som igjen vil kunne føre til mugg.

En seng hvor dette med renhold ikke er et stort problem fordi den kommer med en overmadrass med avtagbart trekk er kontinentalseng. En meget populær sengetype. Les mer her