Å velge gulv til en hytte eller feriebolig kan være utfordrende, med en mengde ulike alternativer, design og prisnivåer å velge mellom. I tillegg kan det være at hyttetilværelsen stiller helt egne krav til gulvet, for eksempel når det gjelder motstandsdyktighet mot fukt eller søl. Dessuten er det få nordmenn som har ubegrensede mengder penger tilgjengelig til bruk på hytta, så det kan være smart å bruke litt tid på å finne et gulv som er både praktisk, vakkert og rimelig.

Laminat som alternativ til parkett eller heltre

Hos nettforhandlere som flottegulve.no er laminatgulv en av de mest populære produktkategoriene, og det er ikke uten grunn. Moderne laminatgulv er svært naturtro, og er i mange tilfeller et fullgodt alternativ til for eksempel tradisjonell parkett eller heltre. Samtidig er denne gulvtypen robust og hardfør, noe som kan komme godt med på en hytte.Laminat er i all hovedsak laget av naturmaterialer, i form av en fiberplate dekket med dekorpapir og en robust overflatebehandling. De ulike lagene lamineres sammen, noe som fører til at laminatgulv er både kraftige og enkle å holde rene.

Vinylgulv kan være et godt alternativ i inngangsparti og gang

I inngangspartiet på en hytte er det tilnærmet obligatorisk med et gulv som tåler litt søl, fukt og skitt. Derfor er det også mange som velger fliser, et materiale som tåler mye. Det finnes selvfølgelig mange rimelige fliser å velge mellom på markedet, men det kan også være fornuftig å ta en titt på såkalte vinylgulv.Dette gulvbelegget er også svært enkelt å holde rent, og du finner i tillegg vinylgulv i en rekke ulike farger, mønstre og design. Det legger til rette for at du kan velge et vinylgulv som matcher stilen til hytta, eller så kan du velge et produkt som skaper en spennende kontrast – for eksempel et fargerikt vinylgulv som matcher en ellers tradisjonell laftet hytte.